Inspiráció

Japandi

A skandináv letisztultság és a japán tradíció találkozik a japandi irányzatban. Hozzánk nagyon közel áll, mutatjuk is, hogy miért.

Bár 8000 kilométer választja el őket, a Japán és Skandináv design mégis sok ponton találkozik egymással. Ebből alakult ki a Japandi (japanese + scandi) stílus, ami már néhány éve töretlen sikernek örvend.
A funkcionalitás, az időtállóság és a természetes elemek keveredése határozza meg ezt a világot, miközben tiszteleg a mesterségek és a kézzel készült tárgyak előtt.

Mindkét világtól távol állnak a pusztán dekorációs célokat szolgáló, funkció nélküli elemek, ezzel együtt számos olyan tárgyat fedezhetünk fel, ami karatert és ad a tereknek. A skandináv vonalon ezek főleg a kényelmet szolgálják, mint a puha szőnyegek és meleg takarók, míg a japán lakberendezésben főleg használati tárgyakról van szó, mint például a vázák.

Természetes elemek, növények és natúr anyagok nélkül nem teljes a kép, ezek kötelező elemek, ha azt a megnyugtató harmóniát szeretnénk elérni, amit a japandi jelent.